NLP Coaching

Vinger Helse og Velvære

NLP-Coaching

NLP (Neuro lingvistisk programmering) er et begrep som handler om personlig utvikling og forandring. Hvor fysikk beskriver lovene for naturen, og kjemi beskriver lovene for molekylene som omgir oss, så beskriver NLP lovene om hvordan våre tanker og følelser henger sammen, og ikke minst hvordan vi endrer dem. Det kalles noen ganger for «sinnets språk».

 

Det betyr at NLP kan brukes til å endre din måte å tenke eller oppføre deg på i forskjellige situasjoner.

 

NLP er beskrivelsen av metoder til hvordan du kan oppnå suksess med akkurat det du har lyst til. NLP byr på konsepter, modeller og teknikker du kan bruke til å forbedre og forandre deg selv – og andre.

 

Slik fungerer NLP:

 

I hjertet av NLP finnes beskrivelsen av «modelling». Dette er evnen til å lære hvordan andre mennesker gjør noe, eller oppnår et resultat som du ønsker. Og hvordan du lærer det veldig fort.

 

Forestill deg at du gjerne vil være kreativ. Måten du kan gjøre det på med NLP er ved å se på en ytterst kreativ person – f. eks. Walt Disney. Heretter vil du se på hvordan han tenker, handler, og hvilke overbevisninger han har, og bruker NLP til å «overta» hans viten. NLP bruker vi til å fjerne din «ukreative» strategi, og implementere Walt Disneys veldig kreative strategi.

 

Vi kan modellere nesten hva som helst, f. eks: sport, teknikk, mot, pasjon, glede, utholdenhet, investering, ledelse, salg, kommunikasjon, osv.

 

Det finnes til og med NLP bøker som minner om en kokebok. De beskriver akkurat hvordan du oppnår en spesifikk ting, eller løser en spesifikk promblemstilling. Og de inneholder både fremgangsmåte og eksempler.

 

NLP kan brukes til mange forskjellige ting, f. eks. på jobb, fritid, i parforholdet, osv.

 

Behandler:

Anja Kværnmo